Årets læseliste 2020

Normalt plejer jeg at sætte mig et mål om at læse ca. en bog om måneden i løbet af et år. Men lige i 2020 tænker jeg, at der kommer til at være en hel del andre ting at fokusere på, i og med, at der jo altså flytter en lille baby ind engang i februar.

Derfor har jeg sat baren lidt lavere fra start og kun tilføjet 5 bøger til årets læseliste 2020. Som supplement, har jeg fyldt min boghylde Mofibo godt op, så der er lidt godt til øregangene, når jeg skal til at trille rundt med barnevognen.

Læselisten for 2020 er derfor kommet til at se således ud:

 

#1 – The Book of Dust Vol. 2 – The Secret Commonwealth
Denne bog har jeg på en måde glædet mig til siden min barndom, hvor jeg for første gang stiftede bekendtskab med Phillip Pullmans serie, His Dark Materials.

The Book of Dust er en trillogi, som finder sted i det samme magiske univers som de oprindelige tre bøger, Det Gyldne Kompas, Skyggernes Kniv og Ravkikkerten. Jeg læste allerede vol. 1 da den udkom i 2017, og nu er turen altså endelig kommet til anden bog, som handler om seriens hovedkarakter, Lyra og hendes liv efter den episke afslutning i Ravkikkerten.

Hvis du har lyst til en smagsprøve på Pullmans univers, har HBO lige udgivet serien His Dark Materials, der tager udgangspunkt i Det Gyldne Kompas (og tager hul på Skyggernes Kniv). Serien får en KÆMPE anbefaling med herfra, da den virkelig har fanget universet, og har fået en masse vigtige detaljer med fra bogen.

 

#2 – 50 værker
Jeg har altid haft en vis nysgerrighed omkring historiens helt store litterære klassikere, men jeg synes ganske enkelt, at mange af dem er alt for svære og tunge (.. ja okay kedelige) at læse. Lige meget hvor meget jeg prøver, kommer jeg derfor aldrig rigtigt i gang. Da jeg i sommer derfor hørte podcasten, Klassikere Genfortalt kom jeg på den ide at finde en bog, som samler og opsummerer disse verdenshistoriens klassikere. Så med bogen, 50 Værker er der altså også lidt litterær dannelse på skemaet for 2020.

 

#3 Politikens Babybog

Yes. Den er vel egentlig ret oplagt og jeg er faktisk også allerede gået lidt i gang. Indtil videre har bogen allerede udfordret mig en hel del i forhold til, hvad jeg troede jeg vidste om babyer (hvilket – indrømmet – nok også er ret lidt på nuværende tidspunkt 😄). Bogen gennemgår forskellige alderstrin og beskriver de tematikker man ofte støder på indenfor hvert trin. Jeg tænker derfor også, at bogen bliver uundværlig som opslagsværk når baby er ankommet – så slipper man nemlig også for at gå på nettet og risikere at blive skræmt fra vid og sans ☺️

 

Se læselisten for 2019 her.

 

#4 Color Codes – Branding & Identity

For at holde hjernecellerne lidt i gang under barslen har jeg tilføjet denne spændende sag til årets læseliste 2020. Bogen præsenterer adskillige eksempler på og teknikker til, hvordan man kan arbejde med farver indenfor branding, kommunikation og markedsførring. Jeg er helt sikker på, at den bliver et farverigt indspark til mit arbejde i REBHEL i fremtiden ☺️

 

#5 Event Design Handbook

En af mine helt store planer når jeg kommer tilbage fra barsel, er at udfolde den del af min virksomhed, som arbejder med event design som markedsføringsværktøj. Derfor er denne smarte sag kommet på årets læseliste 2020, så jeg kan holde hovedet friskt og opdateret indenfor feltet.

Bogen fokuserer på det centrale DNA i de forskellige aspekter af event design og giver indsigt i og værktøjer til, at arbejde at analyserer og forstå begivenheder og hvordan de kan levere værdi.


_______________________________________________________________________

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top