Opskrift på frugtlæder med blomme

Opskrift på frugtlæder med blomme

Det skal du bruge​

1 kilo økologiske blommer* 250 g. økologisk rørsukker *hvis du ikke kan skaffe økologiske blommer, så husk at soake blommerne inden du bruger dem.

Sådan gør du​

  • Skyl blommerne og skær dem ud i mindre stykker. Vær omhyggelig med at sortere stenene fra, da blommerne senere skal blendes. 
  • Kom blommerne og sukkeret i en gryde sammen med en lille bitte smule vand. Jo mindre vand du kan bruge desto bedre – det skal bare være sådan, at det ikke kan brænde på. Så snart massen har kogt et lille stykke tid, vil der komme masser af væde fra blommerne.
Opskrift på frugtlæder  
  • Kog massen i ca. 10-15 minutter og hæld den over i en skål. Hvis du synes der ser ud til at være for meget væske når massen har kogt, kan du tage lidt fra med en ske. Den overskydende saft kan du drikke som juice. 
  • Lad massen stå og køle lidt mens du forberede en bageplade med pagepapir, som du smører med et ultratyndt lag olie. 
  • Blend derefter massen så den bliver fin og ensartet. 
  • Til sidst hældes massen ud på bagepladen og fordeles jævnt i ey max 4-5 cm tykt lag. 
  • Tænd ovnen på 50 grader og sæt bagepladen ind. Nu skal massen tørre langsomt i mellem 6-10 timer. Du ved, at frugtlæderet er færdigt, når du kan pille det af bagepapiret, uden at det sidder fast. 
  • Når frugtlæderet er tørt, kan du klippe det i strimler med en saks og evt rulle strimlerne sammen. 
  • De enkelte stykker bør opbevares i en lufttæt beholder med madpapir imellem. 
Har du prøvet denne opskrift på frugtlæder med blommer, eller kender en anden god opskrift på andre typer frugtlæder? Så vil jeg meget gerne høre om dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top