Opskrift: Rooibos Latte med Havremælk

I min studietid (for nu godt 100 år siden 🤭) arbejdede jeg meget på forskellige cafeer og på en enkelt thesalon, hvor jeg blev introduceret til et hav af forskellige varme og kolde drikke. En af de absolut bedste var denne: Rooibos Latte, som du her får opskriften på.

Rooibos er en afrikansk type the. Eller det vil sige, faktisk er Rooibos en busk – ligesom navnet klinger lidt af – som man drikker som the. Der er ingen thein (theens svar på koffein) i, så den kan drikkes på alle tider af døgnet. Jeg har tilpasset opskriften gennem nogle år, og er landet på denne version med økologisk havremælk og et twist af karamel. Enjoy 😊

Det skal du bruge​

  • 1 teske Rooibos-the i løsvægt. Theen kan enten være ren Rooibos eller med aroma, men hvis man vil have en med et ekstra pift, vil jeg foreslå, at det ikke er frugtsmag. Selv bruger bruger jeg Rooibos Caramel Cream fra Tante-T. De har en masse gode Rooibos-theer for eksempel med vanille eller choko-mint.
  • Flydende Honning (øko)
  • Havremælk (øko)

Sådan gør du​

  • Hæld theen op i en thesi og kom den i et højt glas.
  • Hæld en lille smule kogende vand på – det skal bare være sådan, at sien lige akkurat er dækket. Lad theen trække i mindst 3 minutter (den kan ikke få for lang tid).
  • Varm havremælken i en gryde med et piskeris eller i en mælkeskummer så den bliver luftig og skummet. Hæld mælken i glasset op til kanten.
  • Tag honningen og lav et fint mønster over drikken -jeg var løbet tør for flydende honning da jeg tog billedet til denne opskrift, så jeg puttede i stedet en skefuld almindeligt honning i. Det fungerer også fint, selvom det ikke ser ligeså pænt ud 😊

    Enjoy! 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top